Sunday, August 29, 2010

بسته ویژه برای بازار مسكن با یارانه هدفمند

سخنگوی كارگروه تحول اقتصادی از درخواست وزارت مسكن برای تدوین بسته جداگانه «یارانه» در حوزه ساخت وساز خبر داده و همزمان معاون ارشد وزیر مسكن اعلام كرده است: تحقیقات درباره اثرپذیری اجرای قانون یارانه ها در بازار مسكن نشان می دهد با اجرای این قانون در بخش زمین و خرید ملك مسكونی اتفاق خاصی به لحاظ نوسان قیمتی نخواهد افتاد، اما در بخش ساخت وساز احتمالا هزینه تامین مصالح افزایش پیدا می كند.

نتایج این تحقیق دامنه رشد قیمت فروش مصالح ساختمانی را بین ۸ تا ۱۵ درصد پیش بینی كرده كه اگر از محل درآمد حاصل از هدفمندی یارانه ها، به صورت مستقیم رقمی برای پرداخت نقدی به كارخانه های تولید مصالح ساختمانی انرژی بر، اختصاص پیدا كند، این رشد قیمت، قابل كنترل خواهد بود.

وزارت مسكن برای جلوگیری از تاثیر رشد احتمالی هزینه ساخت بر پروژه های مسكن مهر و همچنین سایر ساخت وسازها پیشنهاد كرده فارغ از تسهیلاتی كه قرار است از محل قانون یارانه ها برای بخش صنعت در نظر گرفته شود، حوزه مصالح ساختمانی به صورت بخش مستقل در این قانون مشمول حمایت قرار بگیرد.

محمدرضا فرزین سخنگوی كارگروه تحول اقتصادی در این باره به دنیای اقتصاد گفت: وزیر مسكن ضمن طرح درخواست برای عضویت در كارگروه تحول اقتصادی، خواستار این شده است كه بازار مسكن و به خصوص حوزه ساخت وساز به صورت ویژه و جداگانه در قانون یارانه ها دیده شود تا برای مقابله با هرگونه افزایش احتمالی هزینه های ساخت در اثر هدفمندی، تدابیر خاص اعمال شود. فرزین افزود: پیش از این، در كارگروه بررسی قانون یارانه ها، ۱۰ بسته جداگانه برای نحوه اختصاص ۳۰ درصد منابع حاصل از هدفمندی یارانه ها تهیه شده بود كه در قالب آن بخش هایی از جمله صنعت، كشاورزی، حمل و نقل درون شهری و برون شهری و پتروشیمی و پالایشگاه ها به صورت مستقیم مشمول دریافت یارانه نقدی می شوند، اما با درخواست وزارت مسكن هم اكنون بررسی برای اضافه شدن بسته جدید تحت عنوان بسته مسكن شروع شده است. فرزین در عین حال تصریح كرد: هر چند در قانون یارانه ها، بخش ساخت وساز به خاطر افزایش هزینه تولید یكسری مصالح ساختمانی انرژی بر، به نوعی در بسته صنعت دیده شده و مقرر شده است كارخانه های تولید مصالح انرژی بر از منابع ۳۰ درصدی سهم ببرند؛ اما وزارت مسكن اصرار دارد این بخش به صورت مستقل در قانون یارانه ها لحاظ شود.

● فرجام «مسكن مهر» بعد از هدفمندی یارانه ها

معاون وزیر اقتصاد در ادامه گفت وگو با «دنیای اقتصاد» با اشاره به اینكه كارگروه تحول اقتصادی تدابیر لازم را برای جلوگیری از افزایش هزینه تامین مصالح ساختمانی توسط سازنده ها در نظر می گیرد، گفت: بخشی از نگرانی هایی كه در حوزه ساخت وساز وجود دارد به مسكن مهر و قراردادهایی كه انبوه سازان در این قالب امضا كرده اند، مربوط می شود كه مقرر شده است نماینده وزارت مسكن در كارگروه، ابعاد كامل تاثیر این قانون بر مسكن مهر را تشریح كند تا برای آن تصمیمات لازم اتخاذ شود.

در همین زمینه ابوالفضل صومعه لو معاون وزیر مسكن به «دنیای اقتصاد» گفت: هم اكنون كلیه واحدهای مسكونی در حال ساخت در مسكن مهر براساس متر مربعی ۳۰۰ هزار تومان توسط انبوه سازان ساخته می شود و در قراردادهای آنها قید شده است؛ چنانچه تغییرات احتمالی قیمت ناشی از تغییرات نرخ سیمان و آهن نسبت به زمان انعقاد قرارداد، بیش از ۲۰ درصد شود، میزان مازاد آن نسبت به ۲۰ درصد، به قیمت پایه تفاهم نامه افزوده خواهد شد.

وی همچنین افزود: سعی بر این است از محل قانون یارانه ها و پرداخت نقدی به تولیدكنندگان مصالح ساختمانی انرژی بر، جلوی افزایش قیمت گرفته شود؛ در غیر این صورت به ازای افزایش قیمت تامین مصالح و سهم آن در هزینه تمام شده ساختمان، قیمت ساخت مسكن مهر نیز با تغییراتی مواجه می شود.

صومعه لو تاكید كرد: معاونت امور مسكن و ساختمان وزارت مسكن برروی بسته هدفمندی یارانه ها كار كارشناسی انجام داده و دفترچه ای حاوی پیش بینی ها و تاثیرات آن بر بازار مسكن تهیه كرده كه محتوای اعداد و ارقام موجود در آن نشان می دهد با اجرای قانون یارانه ها در بخش زمین اتفاقی نخواهد افتاد؛ اما در بخش ساخت وساز چون انرژی بر است و هزینه تامین انرژی زیاد می شود، به تبع تاثیری بر قیمت مصالح ساختمانی خواهد گذاشت كه البته در اینجا سیاست این است كه رقم قابل توجهی از محل آزاد سازی منابع یارانه ها به بخش مسكن كمك شود.

● تعادل قیمتی در بازار مسكن

معاون وزیر مسكن با اشاره به اینكه از طریق بخش مسكن می توان به تعدیل نرخ تورم دست یافت، افزود: دولت به شدت بر كنترل قیمت مسكن تاكید و توجه دارد، لذا ما امیدواریم افزایش احتمالی قیمت مصالح ساختمانی انرژی بر برای سازنده ها جبران شود. صومعه لو همچنین تصریح كرد: اجرای قانون یارانه ها تاثیری بر بازار مسكن و قیمت خرید و فروش نخواهد گذاشت. وی افزود: در حال حاضر بازار مسكن در حالت تعادل قیمتی قرار دارد و به نظر می رسد هم اكنون زمان مناسبی برای خرید های مصرفی باشد.

این مقام وزارت مسكن افزود: سازنده های واحدهای نوساز آماده بهره برداری تمایل دارند واحدهایشان را با تسهیلات عرضه كنند و حتی در مناطق مختلف شهر دیده می شود فروشنده ها بخشی از ارزش ملك معامله شده را به صورت اقساط مدت دار از خریدار دریافت می كنند.

صومعه لو همچنین گفت: خوشبختانه چند ماه قبل از اجرای قانون یارانه ها، ساخت وساز رونق گرفته و در تهران حجم احداث واحدهای مسكونی رشد متوسط ۴۰ درصدی نسبت به سال گذشته پیدا كرده كه این اتفاق می تواند زمینه رشد قیمت مسكن تا پایان سال جاری را كور كند.

وی افزود: برخی منتظرند قانون یارانه ها قیمت مسكن را افزایش دهد؛ اما اجرای این قانون تاثیر قابل ملاحظه ای در قیمت نخواهد گذاشت.

● یارانه ها بر قیمت مسكن تاثیرگذار است؟

در همین زمینه سخنگوی كارگروه طرح تحول اقتصادی نیز به «دنیای اقتصاد» گفت: اجرای قانون یارانه ها به صورت مستقیم بر قیمت مسكن تاثیرگذار نخواهد بود؛ اما تصمیماتی كه كارگروه در قالب بسته پولی برای تغییر احتمالی سیاست های پولی و مالی قبل از اجرای این قانون اتخاذ می كند، می تواند بر روند نوسان قیمت ها در بازار مسكن موثر باشد. فرزین با بیان اینكه هم اكنون در یك كارگروه تخصصی، نمایندگان متشكل از كارشناسان بانك مركزی، اعضای كارگروه اصلی یارانه ها و همچنین كارشناسان پولی و مالی مشغول تصمیم گیری برای نحوه تعیین سیاست های پولی هستند، افزود: قطعا مجموعه این سیاست ها به گونه ای تعریف خواهد شد كه در نهایت آثار آن به نوسان مثبت قیمت مسكن ختم نشود.

● درخواست نیكزاد برای عضویت در كارگروه یارانه ها

سخنگوی طرح تحول اقتصادی همچنین از درخواست وزیر مسكن برای عضویت در كارگروه اصلی قانون یارانه ها خبر داد و گفت: وزیر مسكن درخواست كرده است در این كارگروه حضور دائمی پیدا كند.

در كارگروه اصلی تحول اقتصادی وزرای اقتصاد، صنایع، كشاورزی، كشور، راه وترابری، بازرگانی، اطلاعات، نفت و نیرو عضو هستند.

● وام «نیمه صنعتی سازی» مسكن می آید

شورای عالی مسكن با هدف تشویق انبوه سازان به صرفه جویی انرژی در ساخت وساز و همچنین هماهنگ كردن شیوه های معمول ساختمان سازی با قانون هدفمندكردن یارانه ها، تسهیلات بانكی جدیدی برای پرداخت به سازنده ها در نظر گرفته كه طی روزهای آینده بعد از تصویب و ابلاغ از سوی دولت، به اجرا گذاشته می شود.

جزئیات تسهیلات جدید ساخت كه در اختیار دنیای اقتصاد قرار گرفته حاكی است انبوه سازانی كه در حالت سنتی سازی مسكن سه شرط فنی را در جریان احداث رعایت كنند، به جای وام ۲۰ میلیونی، مشمول تسهیلات ۲۲ میلیون تومانی به ازای هر واحد خواهند شد. این سه شرط شامل به كارگیری سقف سبك، استفاده از دیوارهای سبك و پنجره UPVC و شیشه دوجداره است.رعایت به كارگیری موارد فوق در ساختمان باعث خواهد شد ۳۰ درصد صرفه جویی در مصرف انرژی در زمان استفاده از ساختمان توسط ساكنان، به وجود بیاید.وام ۲۲ میلیون تومانی كه به وام «نیمه صنعتی سازی» لقب خواهد گرفت حد وسط وام های ۲۰ میلیون تومانی سنتی سازی و ۲۵ میلیون تومانی صنعتی سازی است كه از آنجا كه همه ساخت وسازهایی كه طی ماه های اخیر با روش های سنتی آغاز شده می تواند سه شرط تبدیل به نیمه صنعتی سازی را رعایت كرده و مشمول تسهیلات بیشتر بشوند.این در حالی است كه تبدیل ساخت وسازهای سنتی به صنعتی از زمانی كه طراحی انجام می شود غیرممكن است. به گزارش دنیای اقتصاد، تسهیلات جدید ۲۲ میلیون تومانی با هدف تشویق سازنده ها به رعایت مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان و صرفه جویی در مصرف انرژی طراحی شده است.

Saturday, August 28, 2010

نوسازی بافت‌های فرسوده شهری ورامین آغاز شد

شهرداری ورامین به ‌منظور بازسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده شهری، به مالکان و سرمایه‌گذاران تجمیع و نوسازی املاک واقع در بافت‌های فرسوده شهری بسته تشویقی مالی ارائه می‌کند.

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ورامین، بعد از ظهر امروز رضاکارخانه در نخستین نشست هم‌اندیشی شهرداری با سرمایه‌گذاران و انبوه‌سازان مسکن که در محل سالن جلسات شهرداری برگزار شد، گفت: با هماهنگی‌های انجام شده با شرکت عمران و مسکن‌سازان کشور، تمام سرمایه‌گذاران و یا مالکان املاک واقع در بافت‌های فرسوده شهری ورامین می‌توانند برای ساخت و ساز و نوسازی‌ها و اماکن مسکونی خود، از این بسته تشویقی مالی شهرداری برخوردار شون
.
شهردار ورامین در ارتباط با مناطق واقع در مجموعه بافت‌های فرسوده گفت: مناطق کارخانه قند (محدوده بیمه تامین اجتماعی)، کهنه گل، کاظم‌آباد، قسمتی از منطقه هوانیروز، کهریزک، روغنکشی، خیرآباد، مدرس، صادقعلی (خیابان شهیدفکوری) به عنوان بافت‌های فرسوده شهر ورامین در نظر گرفته شده است
.
وی در ادامه درباره جزئیات و شرایط ارائه بسته تشویقی مالی خاطرنشان کرد: این بسته شامل معرفی مالکان یا سرمایه‌گذاران به شرکت عمران و مسکن‌سازان کشور و بانک مسکن برای دریافت وام ۱۵۰ میلیون ریالی بابت هر یک واحد مسکونی تک واحدی یا آپارتمانی با نرخ سود ۱۲ درصد و باز پرداخت ۱۵ ساله بعد از ساخت، برخورداری از معافیت ۵۰ درصدی پرداخت عوارض صدور پروانه واعطاء یک طبقه تراکم تشویقی توسط شهرداری می‌باشد
.
کارخانه تاکید کرد: دریافت این وام وتسهیلات بانکی نیاز به سپرده‌گذاری نداشته و پرداخت وام بعداز اخذ پروانه از شهرداری و معرفی به بانک مسکن به نسبت پیشرفت فیزیکی ساختمان بوده و صرفا به مالکان و یا سرمایه‌گذارانی که قصد نوسازی واحدمسکونی ویا ساخت واحد مسکونی جدید در بافت فرسوده مصوب شهر ورامین را دارند تعلق می‌گیرد
.
شهردار ورامین تصریح کرد: مالکان و یا سرمایه‌گذاران حوزه مسکن که در محله‌های مذکور واقع در بافت فرسوده دارای ساختمان فرسوده یا نیمه کاره و یا تعاونی‌هایی که واحدهای مسکونی آنها به‌صورت نیمه کاره بوده و مجوز آنها دارای اعتبار باشد، می‌توانند از این تسهیلات نیز برخوردار شوند.

کارخانه در زمینه معرفی مشمولان این بسته تشویقی مالی برای دریافت وام افزود: مالکان و یا سرمایه‌گذاران باید تصاویر سند مالکیت (تضمین نزد بانک) شناسنامه مالک و مجوز ساخت و نقشه ۲۰۰۰/۱ جانمایی ملک در محدوده بافت فرسوده را که با هماهنگی شهرداری تهیه کرده‌اند، ارائه تا توسط شهرداری با معرفی‌نامه رسمی، برای برخورداری از این تسهیلات معرفی شوند.

شهردار ورامین با اشاره به مدت زمان و محدودیت ارائه این تسهیلات افزود: سرمایه‌گذاران و مالکان علاقه‌مند برای برخورداری از این تسهیلات و بسته تشویقی مالی باید تقاضانامه‌های خود را به‌ صورت کتبی و رسمی ارائه کنند.

بر پایه این گزارش، در پایان این جلسه سرمایه‌گذاران و انبوه‌سازان حوزه مسکن ورامین به بیان دیدگاه‌ها‌، نظرات و راه کارهای خود در زمینه ارائه تسهیلات و بسته تشویقی مالی شهرداری و نوسازی بافت‌های فرسوده شهری ورامین پرداختند.

Tuesday, August 24, 2010

قيمت مسكن در تهران بيش از 20 درصد كاهش يافت

مدير كل اقتصاد مسكن وزارت مسكن در گفت و گو با فارس:قيمت مسكن در تهران بيش از 20 درصد كاهش يافت.خبرگزاري فارس: مدير كل برنامه‌‌ريزي اقتصادي مسكن وزارت مسكن و شهرسازي با بيان اينكه آمار صدور پروانه ساختماني در 7 ماه اول سال بيش

از 10 درصد رشد داشته است گفت: قيمت مسكن در تهران بيش از20درصد كاهش پيدا كرده است.محمود جهاني در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس اظهار داشت: طبق اطلاعات و آمارهاي اخذ شده طي هفت ماه سال جاري صدور پروانه ساختماني 7
درصد نسبت به هفت ماه سال گذشته رشد داشته است


وي با بيان اينكه صدور پروانه ساختماني در كشور در سال گذشته 62 درصد رشد داشت، گفت: صدور پروانه‌هاي ساختماني در تهران در هفت ماه گذشته 7 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است. وي

افزود: صدور پروانه‌هاي ساختماني در طرح مسكن مهر هم در 6 ماه دوم سال جاري به نتيجه مي‌رسد و حدود 300 هزار تا 400 هزار واحد مسكوني در مرحله اخذ پروانه ساختماني هستند. جهاني تاكيد كرد: تاكنون در

قالب مسكن مهر 128 هزار واحد مسكوني پروانه ساختماني اخذ و نزديك به 300 هزار واحد مسكوني هم در مرحله اخذ پروانه ساختماني هستند كه تا پايان سال جاري موفق به اخذ پروانه ساختماني خواهند شد.

*رشد اخذ پروانه ساختماني از پايان امسال
جهاني خاطر نشان كرد: با اخذ پروازهاي ساختماني از سوي سازندگان مسكن مهر شاهد رشد فزاينده آمار ساخت و ساز در كشور خواهيم بود. مدير كل برنامه‌ريزي در خصوص ركود بازار مسكن گفت: به دنبال برنامه مسكن مهر در سال جاري تقاضاي سوداگرانه از بخش مسكن خارج شد. وي افزود: افزايش جهشي قيمت مسكن در هر مرحله به دنبال ورود تقاضاي سوداگرانه است چرا كه يك تقاضاي واقعي مسكن داريم كه با يك شيب ملايم و معمول هر سال رشد پيدا مي‌كند و قيمت‌ها نيز به طور معقول افزايش مي‌يابد. وي ادامه داد: اما تقاضاي سوداگرانه مسكن در دو سال گذشته موجب شد تا يك حباب قيمتي و در بخش مسكن ايجاد شود و قيمت‌ها به شكل عجيب افزايش يابد. وي با بيان اينكه كاهش قيمت مسكن در مناطق مختلف متفاوت است، گفت: قيمت مسكن در تهران بيش از 20 درصد كاهش يافته است و پيش‌ بيني مي‌شود روند كاهشي همچنان تا سال آينده ادامه داشته باشد. به گفته وي، ركود مسكن نيز تا سال آينده ادامه خواهد يافت.

.

Sunday, August 22, 2010

ساخت 100 هزار واحد مسكوني براي زنان سرپرست خانوار

به گزارش خبرگزاري فارس از شيراز، صادق محصولي پنج‌شنبه شب در جلسه شوراي اداري استان فارس با بيان اينكه طرح پزشك خانواده و نظام ارجاع هم‌اكنون به صورت پايلوت در استان‌هاي چهارمحال و سيستان و بلوچستان در حال اجراست، اظهار داشت: طرح پزشك خانواده از طرح‌هاي در دست اجراي وزارت رفاه است كه به موجب آن در مناطق مختلف به ازاي هر 10 هزار نفر يك تيم پزشكي 15نفره ايجاد مي‌شود.
وي ادامه داد: در اين راستا بيماران به پزشك خود در تيم ويژه مراحعه مي‌كنند و چنانكه به متخصص نياز داشته باشند از سوي پزشك معالج راهنمايي مي‌شوند.
محصولي در ادامه گفت: در اين راستا براي هر بيمار پرونده كامل سلامت تشكيل مي‌شود كه اين پرونده فوايد محرزي دارد.
وزير رفاه بيان داشت: متاسفانه 40 درصد مراجعه مردم به پزشك، با تخصص پزشك مطابقت ندارد و پرونده كامل سلامت از اين موارد جلوگيري مي‌كند.
وي اظهار داشت: تا پايان دولت دهم 100 هزار واحد مسكوني براي معلولان مددجو و 100 هزار واحد ديگر براي زنان سرپرست خانوار ساخته مي‌شود.
محصولي اضافه كرد: اين واحدهاي مسكوني با زمين و تاسيسات زيربنايي رايگان در اختيار متقاضيان قرار مي‌گيرد و براي احداث آن به ازاي هر واحد 20 ميليون تومان وام چهار درصدي 20 ساله ارائه مي‌شود.
وزير رفاه خاطرنشان كرد: بيمه اجتماعي روستائيان از ديگر اقدام‌هاي وزارت رفاه است كه فرصتي بي‌نظير براي روستائيان محسوب مي‌شود.
وي ادامه داد: بيمه روستائيان با 15 درصد حق بيمه كه 10 درصد آن به عنوان يارانه دولتي پرداخت مي‌شود در اختيار روستائيان قرار مي‌گيرد.
محصولي هدفمندسازي يارانه را در سه ساختار عمده تعريف كرد و گفت: بازتوزيع نقدي، سوق دادن منابع به سمت جهت‌دار و كم شدن مصرف انرژي از بخش‌هاي عمده هدفمندسازي يارانه‌ها به‌شمار مي‌رود.
وي اظهار اميدواري كرد كه طرح هدفمندسازي يارانه‌ها تا پايان تابستان سال جاري به اجرا درآيد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود اصلي‌ترين اولويت نظام را برخورد با عوامل استكبار جهاني و جريان فتنه دانست و افزود: مهم‌ترين اولويت نظام برخورد با عناصر ضدانقلاب بوده و طرح كردن هر جبهه ديگر خطاي محض است.
محصولي خاطرنشان كرد: تا زماني كه ما بر ارزش‌ها پافشاري كنيم، دشمن نيز بر دشمني خود پافشاري مي‌كند.
وي تصريح كرد: برخلاف جوسازي دشمنان كه سعي در ايجاد شبهه دارند، دولت دهم بر عهد خود پايدار است.
وزير رفاه ادامه داد: طبيعي است كساني كه دستي بر بيت‌المال داشته و دستشان كوتاه شده است، سياه‌نمايي مي‌كنند.
محصولي گفت: روز به روز بر استكبارستيزي دولت و ملت افزوده مي‌شود كه تحريم‌ها را به دنبال دارد.
وي خاطرنشان كرد: موج عدالت خواهي به بركت انقلاب اسلامي نه تنها در كشورهاي اسلامي بلكه در تمام كشورهاي جهان نمود يافته و پيام انقلاب را به جهان صادر كرده است.
وي همچنين افزود: تمام ارزش‌هاي انقلاب اسلامي در بندگي، تقوا و خدمت به خلق خلاصه مي‌شود.
انتهاي پيام/ي10/ح

Saturday, August 21, 2010

18 هزار فرهنگی صاحب مسکن مهر

معاون اداره کل تعاون وزارت آموزش و پرورش از ثبت نام 18 هزار نفر از فرهنگیان در طرح مسکن مهر خبر داد و گفت: همه این فرهنگیان به زودی صاحب مسکن می شوند...

کوروش اسکندری با بیان این مطلب افزود: این دسته از فرهنگیان از اعضای تعاونیهای مسکن آموزش و پرورش بوده اند که در پرداخت وام به آنها دچار مشکل بودیم اما با امضای تفاهم نامه با وزرارت مسکن و شهرسازی این مشکل تا حدودی برطرف شد


در دوم تیرماه امسال در جلسه ای با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر آموزش و پرورش و وزیر مسکن و شهرسازی راه حلهای خانه دار شدن فرهنگیان بدون مسکن که بیش از 160 هزار نفر هستند بررسی و طی آن تفاهم نامه ای میان دو وزارت مسکن و آموزش و پرورش امضا شد.


معاون اداره کل تعاون وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: نحوه ارائه خدمات به متقاضیان مسکن مهر به شکل وام و زمین است که تنها به آن دسته از فرهنگیان تعلق می گیرد که قبلا از تسهیلات بانکی برای خرید مسکن استفاده نکرده اند.

 
 

رییس سازمان مسکن و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: طرح مسکن مهر موفقترین نمونه ساخت و ساز در کلانشهرهای کشور به ویژه در زاهدان است...

مسعود مالکی افزود: ساخت "شهرک مهرشهر" زاهدان نمونه بارز موفقیت طرح مسکن مهر در کشور است. وی بیان کرد: اکنون تاسیسات زیربنایی برای واحدهای مسکونی بهره برداری شده در این شهرک فراهم شده و زمینهای مورد نیاز برای ایجاد مجتمعهای آموزشی، تفریحی و درمانگاهی نیز پیش بینی شده است. او اظهار داشت: سیستان و بلوچستان به عنوان استان پیشتاز در اجرای طرح مسکن مهر از ابتدای اجرای این طرح تاکنون با امضای قرارداد ساخت هشت هزار و 709 واحد مسکونی معادل 83 درصد کل واگذاریها، موفقیت چشمگیری بدست آورده است. وی ادامه داد: تاکنون واگذاری زمین به تعاونیها و اتحادیه های مسکن مهر با ظرفیت 10 هزار و 501 واحد مسکونی به میزان 85 درصد کل واجدان شرایط انجام شده است.

رییس سازمان مسکن و شهرسازی سیستان و بلوچستان بیان کرد: اجرای طرح مسکن مهر در این استان با انجام مکانیابی و تامین و تملک زمین برای ساخت بیش از 100 هزار واحد مسکونی از مرداد ماه 86 در تمامی شهرها آغاز شده است. وی افزود: این طرح با تهیه نقشه های کامل آماده سازی، معماری، سازه و تاسیسات مکانیکی و برقی 9 شهر استان از طریق اتحادیه ها و تعاونیهای مسکن و در بقیه شهرها از طریق بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ادامه یافت.

او ادامه داد: از مجموع 12 هزار و 285 متقاضی مسکن مهر در استان تاکنون به 10 هزار و 405 نفر معادل 84 درصد زمین واگذار شده که از این تعداد 10 هزار و 106 نفر موفق به عقد قرارداد شده و هشت هزار و 995 نفر پروانه ساخت دریافت کرده اند. وی اضافه کرد: از این تعداد تاکنون هفت هزار و 768 واحد پی سازی، چهار هزار و 463 واحد اسکلت، سه هزار و 408 واحد سقف و دو هزار و 187 واحد سفتکاری شده است. او گستره عملیات آماده سازی پروژه های مسکن مهر را سیستان و بلوچستان 310 هکتار ذکر و بیان کرد: عملیات آماده سازی در بیشتر شهرستانها تا مرحله آسفالت اجرا شده و بقیه آنها نیز در حال اجرا است.

رییس سازمان مسکن و شهرسازی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: تاکنون قرارداد ساخت 226 واحد مسکن مهر با خیرین مسکن ساز و 258 واحد برای مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز امضا شده است. وی ادامه داد: در زمینه پرداخت تسهیلات آماده سازی هم تاکنون هشت هزار و 42 نفر به بانکهای عامل در استان معرفی شده اند که از این تعداد به هفت هزار و 307 نفر تسهیلات پرداخت شده است.

او اضافه کرد: همچنین تاکنون هفت هزار و 226 واحد مسکونی برای دریافت تسهیلات ساخت به بانک عامل معرفی که از این تعداد شش هزار و 442 نفر موفق به اخذ تسهیلات شده اند. وی ادمه داد: از ابتدای اجرای طرح تاکنون 467 میلیارد ریال تسهیلات مسکن مهر توسط بانکهای عامل به متقاضیان مسکن مهر پرداخت شده که 355 میلیارد ریال آن متعلق به بانک مسکن بوده است. او گفت: مساحت مفید هر واحد مسکونی طرح مهر 75 مترمربع است که با مشاعات و انباری و آسانسور به 110 تا 120 مترمربع می رسد.

وی اظهار داشت: تسهیلات برای هر واحد مسکونی مهر 200 میلیون ریال به صورت فناوری نوین یا ساخت سنتی است که در زمینه صنعتی سازی این تسهیلات به 250 میلیون ریال می رسد و دوره بازپرداخت آن 15 ساله و با سود هفت درصد برای شهر زاهدان و چهار درصد قرض الحسنه برای سایر شهرهای استان سیستان و بلوچستان محاسبه می شود.

رییس سازمان مسکن و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: متقاضیان مسکن مهر به صورت گروههای چندخانواری و هر سه خانوار یک قطعه زمین به مساحت 150 مترمربع و در سایر شهرهای استان به هر دو خانوار یک قطعه زمین به صورت رایگان با اجاره بسیار اندک واگذار می شود و به هر خانوار نیز تسهیلات 200 میلیون ریالی در اقساط بلندمدت توسط بانک مسکن پرداخت می شود. وی اظهار داشت: 10 هزار و 469 متقاضی در شهرهای بالای 25 هزار نفر جمعیت از جمله "زاهدان، چابهار، سراوان، ایرانشهر، نیکشهر، کنارک، خاش، زابل" دارای هشت هزار و 565 مسکن 99 ساله، 539 مسکن چندخانواری، هزار و 120 مسکن تفاهمنامه ای سه جانبه، سه هزار و 509 مسکن اجاره ای پنج ساله در قالب طرح مسکن مهر هستند.

او گفت: طرحهای "مهرشهر" زاهدان با 95 هکتار مساحت و پنج هزار و 59 واحد و جمعیت پذیری 30 هزار نفر و "شهرک بهار" چابهار با 85 هکتار مساحت و دو هزار و 569 واحد و جمعیت پذیری 15 هزار نفر جز نخستین و موفقترین طرحهای مسکن مهر در سیستان و بلوچستان بوده اند.

 
 

Wednesday, August 18, 2010

وزیر مسکن: افزایش نرخ اجاره خانه ، پایین تر از افزایش نرخ تورم است

علی نیکزاد در پاسخ به این سؤال که آیا مجلس با نمایندگان وزیر مسکن و شهرسازی برای افزایش سقف وام خرید مسکن رایزنی‌هایی داشته یا خیر افزود: سیاست ما در ارتباط با افزایش وام خرید مسکن این است که تثبیت بازار از بین نرود، اما اگر بررسی‌های کارشناسی ما با در نظر گرفتن وضعیت اقتصادی کشور و توان مالی دولت افزایش سقف وام خرید را ایجاب نماید حتما تصمیم مقتضی گرفته خواهد شد.
وی ادامه داد: پس فعلا بحثی را که بتوان به یک نقطه نظر روشن در این خصوص برسیم نداشتیم.
نیکزاد خاطر نشان کرد: بنده از همه دوستان ، کارشناسان ، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و کمیسیون عمران مجلس دعوت به همفکری و همراهی می کنم، تا برنامه‌های بخش مسکن با حضور همه صاحب‌نظران اجرائی شده و درعین حال تعادل بازار مسکن در بخش قیمت زمین، مسکن و قیمت تمام شده آپارتمان حفظ شود.
وی تاکید کرد:بدیهی است هر تصمیمی که در خصوص وام خرید مسکن نیاز به اقدام و اعلام عمومی باشد حتماً اعلام خواهد شد.

*می‌خواهیم به بازار اجاره کمک کنیم

نیکزاد گفت: ما با یک عزم جدی می‌خواهیم واحدهای مسکونی در حال ساخت را در نیمه دوم امسال به بهره‌برداری برسانیم، بنابراین با افتتاح این واحدهای مسکونی هم به بازار اجاره مسکن کمک می‌شود و هم قیمت زمین و مسکن را تنظیم می‌کند.
وزیر مسکن وشهرسازی تاکید کرد: این موضوع باعث می‌شود رونقی که به حق برخی از کارشناسان نگران آن هستند که اگر در بازار مسکن تحول ایجاد شود تمامی بخشهای اقتصادی را پشتیبانی می‌کند ایجاد شود.

*اتفاق خاصی برای افزایش اجاره بها رخ نداده است.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا افزایش نرخ اجاره‌بها تا 30 درصد را قبول دارید گفت: اوج جابه‌جائی مستاجران و تغییر و تحول اجاره بها در فصل تابستان است اما در فروردین ماه اعلام شده که اجاره‌بها افزایش یافته است که اصلا چنین چیزی نبود.
وی افزود: نرخ اجاره بها در فروردین ماه امسال 5.5 درصد نسبت به اسفندماه 88 رشد داشته است اما نرخ تورم عمومی در همین مدت 10.5 درصد بوده است پس ملاحظه می‌شود که نرخ رشد اجاره بها در این فاصله زمانی منفی بوده است.

*ایجاد بار روانی برخی افراد از افزایش نرخ اجاره بها

وی خاطر نشان کرد: در خصوص افزایش نرخ اجاره بها یک تعداد افراد سودجو بار روانی را تبلیغ می‌کنند که اجاره بها گران شده است تا اجاره‌بها گران شود.
نیکزاد گفت: خدمت مردم عرض می‌کنم کدام اقدام در کشور انجام شده تا بازار اجاره مسکن را تحریک نماید، آیا قیمت دستمزد و یا انرژی بالا رفته است یا اینکه هدفمند کردن یارانه‌ها اجرا شده است چه اتفاقی افتاده که اجاره‌بها بالا برود.

*گزارش کارشناسی در خصوص وضعیت اجاره بها

وی ادامه داد: اعلام می‌کنم به زودی یک گزارش کارشناسی در خصوص وضعیت اجاره بها تهیه و ارائه خواهد شد.

*24 درصد ساختمانهای کشور استیجاری هستند

نیکزاد گفت: در کشور 20 میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد که 4 میلیون و 700 هزار واحد مسکونی مربوط به روستایی و 13 میلیون و 300هزار واحد مسکونی مربوط به مسکن شهری است که 24 درصد این ساختمانها استیجاری هستند.
وزیر مسکن در پاسخ به این سوال که گفته می شود قیمت مسکن این روزها تغییر کرده و افزایش یافته است گفت: قیمت مسکن در این روزها هیچ افزایشی نداشته است.